Achát barvený - růžová
  • Achát barvený - růžová
  • Achát barvený - růžová
  • Achát barvený - růžová

Achát barvený - růžová

Účinky kamene

Symbióza kresby a barevných efektů v achátech symbolizuje naši sounáležitost s Matkou Zemí a s jejími přírodními jevy. Prohlubuje v nás fantazii, kreativitu, odvahu, vytrvalost a vůli k životu. Posiluje v nás vědomí vlastní identity, pud sebezáchovy, důvěru ve vlastní schopnosti. 

Ochraňuje nás před působením nežádoucích vlivů. Učí ušlechtilému přímému jednání vůči bližním i nepřátelům a vede nás k nalezení správných slov při komunikaci. Podporuje hledání pravdy a přijetí kritiky.

Posiluje rozmnožovací orgány mužů i žen, chrání rodičky, pomáhá při porodu. Obecně snižuje teploty, mírní horečnatá infekční onemocnění, utišuje nejrůznější bolesti a je nepostradatelný při alergiích a kožních problémech.

Kromě výše uvedeného má každý druh achátu své specifické přednosti.

Zajímavost o kameni

Archeologické nálezy dokazují, že byl achát opracováván již v dávnověku, zprvu na nástroje, později na ozdobné a kultovní předměty. Největší oblibu a rozkvět zaznamenal ve starověkém Římě a Řecku, kde se z něj vyřezávaly pečetě a gemy. Jako talisman chránil před jedy, morem a živelnými pohromami. Měl zajišťovat dlouhý život, úspěch a dobré přátele.

Čištění kamene

Pod proudem vlažné vody, nebo přes noc v misce vody společně s křišťálem. Acháty všeho druhu, s výjimkou ohnivého, nabíjíme dlouho na přímém slunci.

95,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Barvený achát, rozříznutý a vyleštěný o velikosti cca 60x30mm. 

Země původu - Brazílie.

Zasíláme produkt shodný s fotografií.

15 dalších produktů ve stejné kategorii: